OTA YHTEYTTÄ

06 724 5582
pietarsaari@jakodent.fi

06 724 5583
040 140 1077
vaasa@jakodent.fi

 

AUKIOLOAJAT

Maanantai – Perjantai
09:00 – 16:00

Lauantai – Sunnuntai
Suljettu

Palvelut

Hammaslääkärit tilaavat töitä Jakodentista, joka täyden palvelun hammaslaboratoriona valmistaa lähes kaikkea hammasprotetiikkaa. Jakodent tarjoaa myös erikoishammasteknikon palveluja hammasproteesien käyttäjille. Erikoishammasteknikko Johan on Erikoishammasteknikkoliiton jäsen.

Valmistamme kaikkea irtoprotetiikkaan liittyviä hammasteknisiä töitä mm. kokoproteesit, akryyli osaproteesit sekä lasersintratut CoCr-osaproteesit. Erikoishammasteknikko Johan tekee kokoproteesit suoraan asiakkaille.

3D tekniikan käyttö myös irtoprotetiikassa on lisääntymässä.

Kiinteä protetiikka

Valmistamme E.max kruunuja, siltoja ja kevytsiltoja käyttäen Ivoclarin materiaaleja. Useimmissa tapauksissa suunnittelemme työt 3D:ssä ja jyrsimme PrograMill7:lla, mutta vaativimmat / suuremmat työt jyrsitään vahasta ja prässätään perinteisellä tavalla. Meiltä saa myos zirkonia kruunut, jotka tilataan kotimaiselta alihankkijalta.

Eniten käyttämämme implanttijärjestelmät ovat Straumann ja Dentsply alkuperäisin komponentein. Straumannia saadan joko Variobase vakiojatkeilla tai yksilöllisillä Cares-jatkeilla. Olemme myös yhteydessä Atlantikseen ja heidän kauttaan teemme enimmät Dentsply jatkeet. Lopuksi jyrsimme e.max kruunut, jotka sementoidaan jatkeisiin.

Metallokeraamiset kruunut, sillat ja kevytsillat valmistetaan 3D:tä käyttäen. Skannaamme ja suunnittelemme CoCr-rungot, jotka sitten tulostetaan lasersintraamalla (Kulzer). Päälle poltetaan Ivoclarin IPS Style Ceram posliinia.

Oikominen

Tavallisimmat oikomishoidossa valmistamamme kojeet ovat mm. Quad Helix, linguaalikaaret, Van Beek-aktivaattorit, erilaiset retentiolevyt sekä -langat.

Van Beek aktivaattorit suunnittelemme 3D:ssä ja jyrsimme PMMA:sta (keittoakryyli). Juotoksiin käytämme korkeapitoista hopeaa.

Purentakiskot

Myös purentakiskojen teossa hyödynnetään 3D teknologiaa. Kiskot suunnitellaan 3Shape:ssa ja ne jyrsitään PMMA:sta. Suurin osa töistä tehdään vielä kipsimalleja skannaten, mutta meillä on mahdollisuus vastaanottaa myös digitaalisia suuscannauksia.

Jyrsimme myös kiskoja muille laboratorioille alihankintana.

Uniapnea

Olemme Scheun valtuutettu CA® CLEAR ALIGNER (www.ca-clear-aligner.com) sekä IST ja TAP-uniapnea kiskojen valmistaja.

Erikoishammasteknikko

Jakodentilla Johan toimii Erikoishammasteknikkona ja tarjoaa seuraavia palveluja hammasproteesin käyttäjälle Pietarsaarenseudulla:

• suun ja hammasproteesin tarkastus
• uudet hammasproteesit
• pohjaukset (tiivistykset)
• korjaukset
• puhdistukset ja huolto
• mahdollinen jatkohoitoon ohjaaminen

Tietoa materiaaleista ja puhdistuksesta:

 

Hinnasto

Kokoproteesi 700€

Kokoproteesi / Kokoproteesi 1400€

Kokoproteesi pohjaus 220€

KP/KP pohjaus 440 €

Proteesin korjaus 70€

Vuoden Erikoishammasteknikko

Suomen Erikoishammasteknikkoliitto valitsi Johanin vuoden Erikoishammasteknikoksi 2019.

            

Toisen sukupolven hammaslaboratorio.

Kaj Svahn valmistui hammasteknikoksi Uumajassa vuonna 1972, jonka jälkeen hän työskenteli Stig Lundqvistin laboratoriossa 10 vuotta. Vuonna 1981 Kaj Svahn perusti Hammaslaboratorio Jakodent Ky:n ja työnkuvaan kuului pääasiassa irtoprotetiikka. Suurin osa töistä tuli yksityisiltä hammaslääkäreiltä Pietarsaaresta, Uusikarlepyystä ja Vaasasta.

Johan Svahn aloitti kesätyöt isänsä laboratoriossa vuonna 1993 ja jatkoi vuoden 1996 alkuun saakka mennäkseen sitten asepalvelukseen. Samana vuonna hän haki Helsingin hammasteknikkokouluun, mutta ei tullut hyväksytyksi. Asepalveluksen jälkeen Johan aloitti 2 vuotta kestävän hammaslaborantin oppisopimuskoulutuksen. Valmistuttuaan hammaslaborantiksi, Johan hyväksyttiin hammasteknikkokoulutukseen, ja hän aloitti kokopäivätoimisen opiskelun 1999.

Johan valmistui Helsingin hammasteknikkokoulusta (AMK) joulukuussa 2002 ja hammastekninen laboratorio ”Jakodent J&K Svahn Ay” perustettiin vuoden 2003 alussa. Johanin tehtäviin kuului pääasiassa oikomiskojeiden ja purentakiskojen valmistus, isä Kajn jatkaessa irtoprotetiikan parissa.

2000-luvun alussa moni Pietarsaaren hammaslääkäreistä siirtyi eläkkeelle, ja näin ajatus erikoistumisesta alkoi kiinnostaa Johania. Vuonna 2008 hän aloittikin vuoden kestävän opiskelun erikoishammasteknikoksi Kuopiossa.

Kajn ostamat tilat Choraeuksenkatu 13 eivät enää soveltuneet laajentuneelle toiminnalle, joten helmikuussa 2008 ostettiin laboratorion nykyinen liiketila osoitteessa Etelänummikatu 2. Ensimmäinen potilas uusissa tiloissa otettiin vastaan toukokuussa 2009.

Syksyllä 2014 vaihtui avoin yhtiö osakeyhtiöksi ja sai nimen ”Hammaslaboratorio Jakodent OY”, omistajina Kaj ja Johan. Tammikuussa 2015 Jakodent siirtyi nykyaikaan 3Shape:n 3D skannerin myötä. Rangat, joita Kaj oli valanut 1970-vuoden alusta lähtien, pystyttiin nyt 3D-tekniikan myötä laserprinttaamaan. Saman vuoden toukokuussa myös henkilökunta lisääntyi hammasteknikko Sofia Idman Janssonin palkaamisen myötä. Sofia oli työskennellyt noin 10 vuotta oikomiskojeiden parissa Tukholman hammaslääkärikoulussa, Karolinska Institutet:issa.

Pysyäkseen 3D tekniikan kehityksessä mukana, laboratorio hankki myös Ivoclar:in PrograMill 7- jyrsimen maaliskuussa 2019. Pääsääntöisesti jyrsimellä valmistetaan purentakiskot, aktivaattorit ja uniapneakiskot. Jakodent tekee jyrsimellä myös alihankintatöitä toisille laboratorioille.

2010-luku toi tullessaan suuria muutoksia yrityksen historiassa. Kehitys on ollut positiivista ja mikä tärkeintä, laatu on pysynyt hyvänä. Tyytyväinen asiakas on parasta mainosta.

2020-luvulla suuri osa Pietarsaaren seudun hammaslääkäreistä siirtyy eläkkeelle. Uusia hammaslääkäreitä on vaikea saada kaupunkiin, joten tuleva vuosikymmen tulee myös olemaan muutosten vuosikymmen.

Nykypäivänä Jakodent on täyden palvelun hammaslaboratorio ja valmistamme lähes kaikkia hammasteknisiä töitä.

Jakodent
Hammaslaboratorio

Pietarsaari

Etelänummikatu 2
Pietarsaari

Puh: 06 724 5582
pietarsaari@jakodent.fi

Vaasa

Hovioikeudenpuistikko 23
65100 Vaasa

Puh: 06 724 5583 / 040 140 1077
vaasa@jakodent.fi

2020 © Oy Jakodent Ab. All rights reserved.
Web made by Gloo Creative Studio